Dacă te numeri printre norocoşii ce tocmai au primit un credit pentru locuinţă, nu te entuziasma! Problemele abia de-acum încolo încep să apară. Uite la ce trebuie să fii atent atunci când te-ai hotărât să te muţi la casa ta.
Ofertele sunt destul de variate, iar dacă problema finanţării ai rezolvat-o, atunci fii cu ochii în patru când vizionezi locuinţele. Specialiştii imobiliari recomandă să nu începi căutările până nu ai hotărât exact ce tip de casă vrei şi mai ales ce-ţi poţi permite. Apelează la mai multe agenţii imobiliare, caută anunţuri prin ziare sau pe diferite site-uri, dă zvon la prieteni sau colegi de serviciu.
Verifică buna-credinţă a proprietarului
Ca să fii sigur că nu ai cumpărat un apartament deja vândut, verifică la judecătoria de sector dacă cel cu care ai bătut palma are dreptul să vândă imobilul în cauză. Birourile funciare eliberează certificate care atestă dacă există sau nu ipoteci pe locuinţă, iar Cartea Funciară îţi arată cine este proprietarul. Apoi, verifică la administraţia financiară dacă are impozite neplătite. Cere ultimele chitanţe achitate la furnizorii de utilităţi.
Pune bani deoparte pentru investiţii
Chiar dacă dispui de o sumă frumuşică de bani ai grijă ce spui. Este de preferat să nu declari suma exactă pe care o deţii niciuneia dintre părţi (agentului imobiliar sau proprietarului). Poţi spune o medie a preţurilor de până atunci dacă nu poţi scăpa. Pe lângă preţul de cumpărare, celelalte cheltuieli se pot ridica chiar şi la 25% din valoarea totală. Dacăa alegi o casă veche, starea ei precară te poate uşura de 50% din preţul de cumpărare.
Dacă te numeri printre norocoşii ce tocmai au primit un credit pentru locuinţă, nu te entuziasma! Problemele abia de-acum încolo încep să apară. Uite la ce trebuie să fii atent atunci când te-ai hotărât să