Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Sălaj, Corin Penciuc, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că suprimarea în totalitate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a finanţărilor pentru activitatea de stomatologie reprezintă un abuz, întrucât cadrul legal existent permite aceste finanţări. „Nu există absolut nicio raţiune pentru care pacienţii să rămână total descoperiţi. Mă refer în primul rând la serviciile de urgenţă şi la partea de prevenţie, care ar fi trebuit în mod obligatoriu finanţate”, explică Penciuc. Potrivit acestuia, consecinţele imediate ale acestei măsuri considerate abuzive vor fi, pe de-o parte, faptul că aproximativ 65 la sută din populaţie nu va mai merge deloc la stomotalolog, fiind vorba despre pacienţii care nu îşi permit să plătească din buzunar consultaţiile şi manoperele dentiştilor, iar pe de altă parte, medicul anticipează că vom asista fie la falimente în rândul stomatologilor ori la emigrări în alte state.
„În decurs de câţiva ani, o să aibă loc o hemoragie în sistem. Deja în marile oraşe medicii stomatologi au început să migreze masiv spre Franţa şi sudul Europei”, avertizează el, precizând că din Sălaj a plecat în ultima perioadă doar un stomatolog, dar alţi şase – şapte şi făcut „agreement-urile” pentru a putea munci în spaţiul comunitar.
Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Sălaj, Corin Penciuc, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că suprimarea în totalitate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a finanţărilor pentru activitatea de stomatologie reprezintă un abuz, întrucât cadrul legal existent permite aceste finanţări. „Nu există absolut nicio raţiune pentru care pacienţii să rămână total descoperiţi. Mă refer în primul rând la serviciile de urgenţă şi la partea de prevenţie, care ar fi trebuit în mod obligatoriu finanţate”, explică Penciuc. Potrivit aces