Lideri din lumea întreagă, actuali sau contemporani cu Margaret Thatcher, au ţinut să-şi exprime regretul faţă de moartea „Doamnei de Fier”, însă vestea a generat tot soiul de reacţii, un parlamentar englez urându-i „călduros” să ardă în Iad.
„Prin decesul baronesei Margaret Thatcher, lumea pierde unul dintre cei mai mari avocaţi ai libertăţii, iar Statele Unite pierd o adevărată prietenă", a spus preşedintele american Barack Obama, onorând angajamentul fostului premier britanic faţă de alianţa cu SUA.
Regina Angliei a primit „cu tristeţe” vestea, relatează AFP, iar actualul premier al Marii Britanii, David Cameron, a spus că ţara „a pierdut un mare lider”. „Am aflat cu regret de moartea Baronesei Thatcher. Am pierdut un mare lider, un premier extraordinar şi un britanic grozav”, a declarat Cameron.
„În activitatea sa publică, prin convingerile conservatoare pe care le asuma pe deplin, Thatcher a fost preocupată de strălucirea Marii Britanii şi de apărarea intereselor acesteia", a notat preşedintele Franţei, Francois Hollande, salutând contribuţia fostului premier britanic la proiectul tunelului pe sub Canalul Mânecii, care face legătura între cele două ţări.
''Margaret Thatcher a marcat viaţa politică europeană'', a declarat într-un comunicat, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care o consideră pe „Doamna de Fier” „o figură de importanţă istorică”. „Indiferent dacă lumea era sau nu de acord cu opiniile sale politice, Margaret Thatcher a arătat că politica are întotdeauna capacitatea de a fi o forţă pentru schimbare”, se mai arată în comunicatul emis luni de Schulz.
''Ea nu credea că activitatea sa consta în găsirea unui compromis, ci mai degrabă că era treaba sa de a avea convingeri'', a declarat la CNN Henry Kissinger, fost şef al diplomaţiei în timpul preşedinţilor Richard Nixon şi Gerald Ford, şi laureat al Premiului