Direcţia Generală a Finanţelor Publice judeţ Brăila informează că, începând cu 1.02.2013, în baza prevederilor O.G. nr.8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar fiscale, veniturile din silvicultură şi piscicultură fac parte din categoria veniturilor din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art.71 din Codul Fiscal.
Ele se supun impunerii potrivit reglementărilor impunerii veniturilor din activităţi independente, pentru care venitul net anual se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.
Veniturile din silvicultură şi piscicultură reprezintă veniturile obţinute din recoltarea şi valorificarea produselor specifice fondului forestier naţional, respectiv a produselor lemnoase şi nelemnoase, precum şi cele obţinute din exploatarea amenajărilor piscicole.
Conform art.II din H.G.nr.84/2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.136/ 14.03.2013, contribuabilii care obţin venituri din silvicultură şi piscicultură impuse începând cu 1.februarie.2013 în sistem real prin efectul legii, au obligaţia depunerii formularului 220 „Declaraţie privind venitul estimat/norma de venit„ în termen de 15 zile de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial, respectiv la 29.martie.2013.
Formularul 220 se completează în două exemplare şi se depune la:
- unitatea fiscală în a cărei rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.
- unitatea fiscală în a cărei rază teritorială se află sursa de venit, pentru contribuabilii persoane fizice, fără domiciliu fiscal în România, care realizează venituri. @N