Administraţia locală deţine încă 90% din capitalul social al unei societăţi împreună cu societatea Ambient Proiect, gândită pentru a amenaja şi a exploata o parcare subterană în Piaţa Avram Iancu.
Moştenită din epoca Funar, Societatea de Parcaje Avram Iancu figurează şi în prezent pe lista de investiţii a primăriei lui Boc. Acţiunile municipalităţii valoarează 900 de lei, iar firma are ca obiect de activitate închiriere şi subînchiriere bunuri imobilare proprii.
Potrivit contului de execuţie al bugetului local pe anul trecut, primăria clujeană a intrat doar în afaceri păguboase - fie nu le-a lichidat pe cele gândite din timpul administraţie Funar, fie a făcut altele mai proaste, cum este parteneriarul pentru Cartierul Tineretului.
Deşi deţine acţiuni în valoare de aproape 30 de milioane de lei la mai multe societăţi comerciale, câştigurile pentru bugetul local sau pentru clujeni sunt nule. Mai mult, multe dintre aceste asocieri au adus primăriei procese unde partenerii de afaceri cer despăgubiri de milioane de lei de la primărie.
Primăria a moştenit acţiuni din era Funar la Societatea de Parcaje Avram Iancu. În prima dintre ele, municipalitatea este asociată tocmai cu arhitectul pe care comisia de urbanism îl condamnă la fiecare şedinţă pentru că ar fi responsabil pentru unul dintre planurile urbanistice dezastruoase pentru oraş, cel din Făget. "Vorbim despre o societate care dorea să construiască o parcare şi pe care noi am sprijinit-o cu bani. Nu a mai putut executa proiectul şi ne-a dat acţiuni", a informat Biroul Mass media cu privire la politica actualei administraţii în ceea ce priveşte asocierea cu Ambient Proiect din Societatea de Parcaje Avram Iancu, înregistrată încă din 2001.
În schimb, arhitectul Ionel Vitoc, de la Ambient Proiect, spune că respectiva firmă nu funcţionează, însă a fost gândită pentru a exploata parcaju