Al treilea cel mai scăzut nivel de trai din România se înregistrează în judeţul Teleorman, el poziţionându-se pe locul 40 în clasamentul realizat de gândul. În această regiune rata şomajului este una dintre cele mai ridicate din ţară, locuitorii săi trăiesc mai puţin decât cea mai mare parte a românilor, numărul gospodăriilor conectate la canalizare este şi el scăzut, iar productivitatea populaţiei este una dintre cele mai reduse din România. Judeţul Teleorman obţine cel mai mare punctaj, în urma analizării celor şapte indicatori luaţi în considerare la realizarea clasamentului, pentru rata criminalităţii înregistrată pe teritoriul său.
Locuitorii din Teleorman au dificultăţi majore atunci când vor să se angajaze. La nivelul judeţui se înregistrează a doua cea mai ridicată rată a şomajului din România, de 10,04%, după cea din Vâlcea. Spre comparaţie, în judeţele Ilfov, Timiş, Bucureşti, Arad şi Cluj, rata şomajului nu depăşeşte 4%, acestea fiind lidere în top la acest capitol.
Atunci când reuşesc să se angajeze, locuitorii acestei regiuni sunt plătiţi cu un salariu sub media naţională. În decembrie 2012, spre exemplu, ei câştigau un salariu mediu net de 1.147 de lei, cu aproape 400 de lei mai puţin decât media naţională şi cu 1.005 lei mai puţin decât cel obţinut de bucureşteni.
Printre companiile cu cel mai semnificativ aport la economia locală se numără Koyo România şi Donau Chem. Prima dintre acestea este specializată în fabricarea angrenajelor, cutiilor de viteză şi a elementelor mecanice de transmisie şi avea, în 2011, o cifră de afaceri de 231 milioane lei şi un profit net de 4,5 milioane lei. La acea dată aici lucrau 1.345 de persoane. Donau Chem este o companie specializată în fabricarea îngrăşămintelor şi înregistra, tot în acelaşi an, o cifră de afaceri de 80 milioane lei şi un profit net de un milion de lei. Pentru ea lucrau, potriv