Cu sare, cu ciocolată, sau cu diverse arome…Oricum ar fi, conţin ceva care nu este deloc sănătos.
Pufuletii se numără printre preferinţele românilor în ceea ce priveşte “gustarea” din timpul zilei. Doar că…Pufuleţii sunt obţinuti din mălai grişat prin expandare, iar prin acest proces are loc susceptibilizarea amidonului, care devine astfel foarte usor asimilabil.
Top 3 recomandările editorilor: Ponta i-a atacat pe corupţi în casa lui Voiculescu. Îl credeți? | DEZBATEREA ZILEIMisterul celor 76 de milioane de euro de la MăgureleCoreea de Nord pregătește un nou TEST NUCLEAR
E102
Coloranţii, îndulcitorii şi aromele artificiale sunt produse sintetice, de laborator, folosite des în prepararea pufuleţilor. Conform specialiştilor, pufuleţii conţin un colorant artificial numit tartrazină, care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirină sau astmaticilor.
Tartrazina este un colorant considerat nociv pentru sănătate, şi este cel care dă pufuleţilor culoarea galbenă. Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculoşi aditivi alimentari utilizaţi în industria alimentară. Acest aditiv poate provoca tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie şi eczeme. De asemenea, tartrazina poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenţia acestora.
TOP 3 CELE MAI POPULARE: Cum ar fi atătat cele mai mari vedete din lume, dacă nu ajungeau la celebritate și bani | GALERIE FOTOHOROSCOP URANIA. Aflați previziunile astrelor pentru săptămâna 7-13 aprilieUnul dintre cei mai cunoscuti actori din lume face un anunt socant: sunt pe moarte!
Fără aromă
E102 se mai găseşte şi în băuturile alcoolice şi nonalcoolice, produse de cofetarie, bomboane, gumă de mestecat, creme, biscuiţi, brânză topită, supe instant, snacksuri, sosuri, maioneze.
Specialiştii ne sfătuiesc să alegem pufuleţii fără aditivi, fără arome, şi cu un procent