Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, intenţionează să înfiinţeze un sediu secundar "strategic" pentru Romgaz şi Transgaz, în Capitală, astfel încât managementul privat al celor două companii cu afaceri de peste 1,3 miliarde de euro să fie mai aproape de autorităţi, dar şi de potenţiali investirori.
Sindicaliştii şi autorităţile locale din Mediaş se opun iniţiativei, acuzând că în timp s-ar putea decide mutarea companiilor la Bucureşti, ceea ce ar reprezenta o lovitură dură pentru economia locală din judeţul Sibiu, dependentă de contribuţia celor doi giganţi din domeniul producţiei şi distribuţiei de gaze naturale.
Ministrul pentru Energie susţine însă că sucursala din Capitală va fi strict strategică, iar activitatea de bază va continua să se desfăşoare la Mediaş.
"Este un sediu secundar. Pentru ca Romgaz şi Transgaz să se mişte mai bine în piaţă este nevoie să fie acolo unde sunt investitorii. Nu o să mutăm toată societatea. O să fie o direcţie de strategie, una de relaţii internaţionale şi una de top management. Activitatea de bază va rămâne la Mediaş", a declarat Niţă pentru gândul, adăugând că la Mediaş nu se va desfiinţa niciun loc de muncă.
La nivelul anului 2011, Romgaz avea în jur de 5.770 de angajaţi, iar Transgaz 4.950, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finanţelor Publice (MFP). Totodată, cele două companii controlate de stat prin Ministerul Economiei, respectiv Ministerul Finanţelor au înregistrat rezultate pozitive în valoare de peste 332,9 milioane de euro, fiind unele dintre cele mai profitabile companii din portofoliul statului.
Ministrul pentru Energie a mai apreciat că protestele angajaţilor de la Mediaş, care s-au aflat joi în grevă japoneză, au fost politizate, adăugând că a chemat marţi la minister liderii sindicali pentru a lămuri situaţia. Totodată, Niţă a precizat că la Romgaz urm