* restricţia a intrat în vigoare de sâmbătă, 6 aprilie, şi este valabilă pentru trecerea bac Brăila - Smârdan * se încearcă, astfel, protejarea digului Smârdan - Măcin, din judeţul Tulcea * sectorul brăilean al Dunării se menţine, deocamdată, sub cota de inundaţii, de 610 cm, însă spre sfârşitul acestei săptămâni s-ar putea depăşi această cotă
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila a decis, în şedinţa extraordinară de vineri, 5 aprilie, să interzică traversarea cu bacul a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7 tone, din judeţul Brăila spre judeţul Tulcea, pe la punctul de trecere din Vadul Ghecetului. Măsura a intrat în vigoare începând de sâmbătă, 6 aprilie, fiind motivată de codul galben de inundaţii pe Dunăre, emis de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, valabil până în data de vineri, 12 aprilie, precum şi de o hotărâre a CJSU Tulcea, prin care se interzice circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7 tone pe digul şosea Smârdan - Măcin. Un echipaj al Inspectoratului de Poliţie Brăila va asigura paza, la trecerea bac spre Smârdan, în vederea respectării acestei restricţii.
La Brăila, nivelul Dunării se menţine deocamdată sub cota de inundaţii, care este de 610 cm. Ieri, la mira Brăila s-a înregistrat o cotă de 578 cm.
Din păcate, prognozele hidrologice indică faptul că, spre sfârşitul acestei săptămâni, nivelul fluviului va începe să crească puternic. Sistemul de Gospodrărie a Apelor Brăila dă asigurări, însă, că digurile brăilene se află într-o stare bună şi pot rezista fără probleme chiar dacă Dunărea va depăşi cota de inundaţie.
* restricţia a intrat în vigoare de sâmbătă, 6 aprilie, şi este valabilă pentru trecerea bac Brăila - Smârdan * se încearcă, astfel, protejarea digului Smârdan - Măcin, din judeţul Tulcea * sectorul