La fel ca si pielea, parul si unghiile pot sa fie afectate de mancarea pe care o consumam.
Atat parul, cat si unghiile pot deveni fragile si uscate. In plus, podoaba capilara se poate subtia si in final sa cada. Toate aceste probleme apar daca dieta nu include substantele nutritive potrivite sau este dezechilibrata.
Atat parul, cat si unghiile arata cat de bine iti hranesti organismul, spune medicul dermatolog Jessica Wu, conform Huffington Post.
Parul si unghiile contin aceeasi proteina numita cheratina, astfel ca se explica de ce alegerile din dieta noastra le afecteaza pe ambele. Desigur, o serie de alegeri in ceea ce priveste stilul nostru de viata joaca un rol important (de exemplu, fumatul, care afecteaza circulatia sangelui si reduce cantitatea de biotina sau vitamina H din sange).
Biotina, atunci cand este inclusa in produsele pentru par si unghii, le fortifica pe ambele.
Potrivit cercetarilor in domeniu, exista o serie de alimente ce trebuie evitate daca vrem ca unghiile si parul sa fie intr-o stare buna.
Pestele cu un nivel ridicat de mercur
Anumite tipuri de peste contin un nivel ridicat de mercur, care determina pierderea parului. Medicul dermatolog Jessica Wu spune ca persoanele care mananca mult peste, in special peste crud, sub form de sushi, de patru sau cinci ori pe saptamana, au probleme cu parul.
O astfel de intoxicatie este rara, insa anumite tipuri de peste, precum pestele spada, macroul sau tonul, contin mercur in concentratie mare. Conservele de ton in suc propriu, de somon si crevetii au niveluri scazute de mercur.
Zaharul
Asa cum zaharul nu este benefic pielii, nici produsele care il contin nu ajuta parul si unghiile.
Atunci cand cantitatea de zahar din sange creste, organismul pompeaza mai multa insulina, crescand