Banca Mondială va superviza Strategia Dunării, un document extrem de important în baza căruia vor fi realizate şi finanţate o serie de proiecte destinate atât dezvoltării infrastructurii, cât şi proiecte sociale sau de conservare a mediului. Acesta este motivul pentru care reprezentanţii Băncii Mondiale au fost prezenţi la Tulcea la sfârşitul săptămânii trecute, şi vor reveni foarte des în următorii doi ani.
„Suntem nerăbdători să începem parteneriatul cu instituţiile din Tulcea şi vom reveni foarte des aici în următorii doi ani. Nu este uşor să creăm această strategie dar noi vom face tot ce ne va sta cu putinţă. Am dori ca acest proces să fie cu participarea autorităţilor de aici şi vom aştepta părerile şi comentariile lor, astfel încât după ce se va realiza, strategia să fie a acestui judeţ. Am auzit nevoile diferite pe care le aveţi şi cea mai importantă prioritate este investiţia în infratructură şi în acelaşi timp este şi necesitatea conservării acestei zone. Noi vom încerca să facem un echilibru între cele două elemente”, a declarat Toshiaki Keicho, team leader, expert al Băncii Mondiale.
În ceea ce priveşte parteneriatul încheiat cu Banca Mondială, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a precizat că este extrem de important şi că este o garanţiei că proiectele de dezvoltare a Deltei, indiferent de domeniu, vor primi finanţare din partea Uniunii Europene.
„Guvernul României a ales ca Banca Mondială să fie expert în creionarea Strategiei Deltei Dunării pentru obţinerea de finanţări pe bani europeni în perioada 2014-2020. Având în spate expertiza Băncii Mondiale, proiectele noastre vor avea şanse foarte mari de câştig. Toate aceste sume pe care le vom accesa vor fi nerambursabile, iar acesta este cel mai mare câştig al nostru. Ei ne urmăresc să vadă dacă ce gândim noi şi ce propunem noi cadrează într-o strategie adec