Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) efectuează lucrări de deviere a cursului râului Zăbala, pentru refa-cerea drumului judeţean 205 D Nereju -Valea Sării, afectat de inundaţiile produse în localitatea Nereju. „Se intervine atât cu utilajele pe care le-am avut noi în dotare cât şi cu unele închiriate pentru rezolvarea problemelor din acea zonă”, au precizat reprezentanţii SGA.
La Nereju, DJ 205 D a fost rupt de ape la kilometrul 40, în proporţie de 90%, iar la kilometrul 30 s-a circulat pe un singur fir. Astfel, 50 de persoane din satul Brădăceşti, unde râul Zăbala a rupt drumul judeţean, au fost izolate, iar accesul s-a făcut doar pietonal. Drumul a fost rupt şi în anul 2012, de trei ori într-o lună, din cauza ploilor care au dus la ieşirea din matcă a râului Zăbala.
Consiliul Judeţean Vrancea a anunţat că începând din această dimineaţă se vor demara şi lucrările de refacere a părţii carosabile, pe toate sectoarele de drum afectate de viituri. „Deocamdată s-au făcut lucrări de deviere a cursului râului Zăbala din zonele în care apa a distrus porţiuni din drumul judeţean 205 D. Începând de mâine (astăzi n.r.) se va lucra la partea carosabilă”, a declarat directorul Direcţiei Tehnice şi de Investiţii, din cadrul CJ Vrancea, Romeo Iordache.
Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) au precizat că debitele râurilor sunt în scădere pe majoritatea cursurilor de apă. Singurul râu cu debit în creştere este Şuşiţa, însă acesta nu reprezintă un pericol pentru locuitorii din zonă. „Creşterea pe râul Şuşiţa este nesemnificativă, de numai 2 centimetri şi nu există motive de îngrijorare”, ne-a declarat dispecerul de serviciu de la SGA.
Prognoza primită de către angajaţii SGA precizează că în următoarele zile, ploile care vor cădea în Vrancea sunt slabe din punct de vedere cantitativ şi nu vor determina creşterea de-bitelor pe