Procurorul Rareş Ciauşu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a pierdut definitiv procesul cu şeful său, prim-procurorul Eugen Crişan. Divergenţele dintre cei doi magistraţi au ajuns publice după ce Ciauşu s-a plâns că şeful său l-a presat să "muşamalizeze" un dosar.
După ce Rareş Ciauşu a câştigat în primă instanţă, la Tribunalul Cluj, anularea ordinului dat de şeful său, prim-procurorul Eugen Crişan, prin care l-a transferat, în aprilie 2012, din cadrul comparti-mentului de supraveghere a urmăririi penale în cel judiciar, Curtea de Apel Cluj a admis recursul făcut de Crişan.
Procurorul Ciauşu a arătat într-o sesizare trimisă Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că transferul său a fost dispus în urma unor discuţii în contradictoriu pe care le-a avut cu şeful său, din cauza unui dosar pe care îl instrumenta. În dosar era cercetată o instituţie publică, respectiv Spitalul de Oncologie din Cluj-Napoca, pentru deversarea de substanţe radioactive în canalizarea oraşului, iar urmărirea penală începuse faţă de câţiva şefi ai unităţii medicale.
Rareş Ciauşu a sesizat Inspecţia Judiciară din cadrul CSM cu privire la o discuţie purtată cu prim procurorul Eugen Crişan, în 26 martie 2012, pe tema cazului menţionat mai sus. Apoi, nemulţumit de răspunsul Inspecţiei Judiciare, Ciauşu a solicitat CSM apărarea independenţei profesionale. „Prin cererea formulată, domnul procuror Ciauşu Rareş a criticat, pe de o parte, un act de conduită prin care prim procurorul parchetului i-ar fi solicitat imperativ, într-o discuţie fără martori, purtată la data de 26 martie 2012, să soluţioneze dosarul penal nr. (...)/P/2011 în sensul pronunţării unei soluţii de netrimitere în judecată, şi, pe de altă pare, două măsuri luate de prim procuror, constând într-un ordin privind trecerea domnului procuror Ciauşu Rareş din cadrul compartimentului de supraveghere