Gustările sunt cele care ne ajută să ne păstrăm un ritm echilibrat atât în urmarea unei cure de slăbire, cât şi în menţinerea siluetei existente. Mâncatul regulat, compus din cele trei mese principale şi două gustări între mese, asigură buna funcţionare a organismului şi, implicit, a digestiei.
Iată mai jos câteva variante de gustări, care îţi pot îndulci ziua, asigurând o parte din necesarul zilnic de nutrienţi.
Iaurt cu banane - iaurtul este o excelentă sursă de calciu şi, în acelaşi timp, de proteine. Bananele, la rândul lor, remineralizează organismul prin conţinutul ridicat în vitaminele A, B, C, E, calciu, potasiu sau acid folic.
Un bol de nuci, seminţe crude, caju, migdale te poate energiza, menţin arterele sănătoase, prevenind apariţia atacului vascular cerebral. Acestea sunt bogate în potasiu, fosfor, magneziu şi multe alte vitamine. Cu toate astea, astfel de alimente trebuie consumate cu moderaţie, pentru că au un aport caloric mare.
Pepene roşu sau galben - aceste fructe conţin fibre şi acid folic, vitaminele C, B6 şi un compus numit adenozină, care protejează inima.
Căpşunile, zmeura, vişinele, cireşele - fructele de culoare roşie diminuează riscul de boli de inimă, ajută la întărirea vaselor sanguine şi scad riscul de cancer de colon.
Iaurt cu cereale integrale - cerealele integrale conţin o sursă ridicată de fibre, care ajută la reglarea şi menţinerea unui tranzit intestinal sănătos.
Iaurt cu miere şi nuci - mierea conţine vitaminele B C, A, D, K şi este bogată în potasiu, calciu, magneziu şi fosfor. De asemenea, mierea este considerată a fi un laxativ natural.
Morcovi cruzi - morcovul menţine sănătatea ochilor şi a pielii, prin combinaţia sa de vitamine A, B1, B2, C, cu săruri mine