Locul 26 în clasamentul judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România, realizat de gândul, este ocupat de Giurgiu.
Locuitorii acestei regiuni sunt unii dintre românii cu cea mai scăzută speranţă de viaţă. Totodată, ei nu beneficiază de spaţii verzi extinse în cazul în care locuiesc în zonele urbane, judeţul lor fiind ultimul în top la acest capitol. Mai mult, au foarte puţine gospodării conectate la reţeaua de canalizare.
Punctul forte al traiului în judeţul Giurgiu este numărul mic al persoane condamnate definitiv aici.
Un locuitor din Giurgiu trăieşte în medie 71,9 ani, aceasta fiind a patra cea mai scurtă durată de viaţă înregistrată în România. El îi depăşeşte la acest capitol doar pe locuitorii din Călăraşi, Tulcea şi Satu Mare. Cei din Giurgiu trăiesc, de asemenea, cu aproape patru ani mai puţin decât bucureştenii - românii cu cea mai ridicată speranţă de viaţă.
În oraşele din judeţul Giurgiu există cea mai restrânsă suprafaţă de spaţii verzi din România. Astfel, locuitorii din mediul urban se pot plimba prin parcuri sau grădini publice cu o suprafaţă de doar 70 de hectare, din totalul înregistrat la nivel naţional, de 22.451 de hectare.
(Click pentru a mări)
FOTO: gândul.info
Tot aici, mai puţin de jumătate dintre gospodării dispun de instalaţii de canalizare (41,1% din total), fapt care plasează regiunea pe locul cinci în topul judeţelor cu cele mai puţine locuinţe conectate la astfel de facilităţi, înainte de Teleorman, Botoşani, Vaslui şi Olt.
Giurgiu reuşeşte să obţină cel mai bun punctaj în clasamentul gândul atunci când vine vorba despre rata criminalităţii, a şaptea cea mai scăzută din ţara, după cea din Ilfov, Vâlcea, Buzău, Bacău, Prahova şi Călăraşi.
În 2011, în Giurgiu au fost condamnate definitiv 161 de persoane la fiecare 100.000 de locuitori, sub media naţională şi cu 208