Se spune că dragostea durează 3 ani. Și totuși, există cupluri care trec proba timpului și nu numai par, dar și sunt fericite peste ani. Psihologii ne învață care sunt cei 10 pași pentru armonie în familie și ce să NU faci.
Nu intra într-o relatie doar ca sa scapi de părinții autoritari, de o altă relație sau de singurătate. Nu va dura! Motivația întemeierii noului cuplu trebuie să fie iubirea autentică. Iubire, nu îndrăgosteala care te face să vrei să te muți cu iubi după a doua săptămână de când l-ai cunoscut.
Nu îți schimba comportamentul, în încercarea de a fi perfectă. Nimeni nu este iubit pentru că e perfect, ci pentru că este haios, tandru, dulce, inteligent, sensibil etc. Nimeni nu își dorește un partener perfect. Ceea ce este perfect acum devine repede enervant de imperfect peste câteva minute, ore, zile, luni. Iar pe de altă parte, presiunea de a fi cu cineva ”prea” perfect (dacă ar exista acest termen de comparație) este greu de dus și te face să te simți mic, neînsemnat.
Ai grijă și de nevoile partenerului tău. Când în cuplu prevalează dreptul meu de a face ceea ce îmi doresc, în pofida drepturilor, nevoilor, dorințelor partenerului, dej relația începe să scrârțâie.
Ferește-te de invidie și gelozie. Dacă pe de o parte ești mîndră de realizările partenerului, dar ai momente în care îi invidiezi inteligența, salariul, mostenirea de familie, prietenii etc. fie mergi la psiholog, fie renunți la acest partener înainte să vă faceți rău reciproc și el să se separe de tine, urându-te pe vecie.
Fii atentă cu banii! În mai toate familiile, indiferent de venituri, există discuții pe acest subiect. Sunt multe cupluri care dispun de foarte mulți bani,însă le scapă printre degete, și nici nu reușesc să facă economii. Așa cum sunt și cupluri care nu au resurse financiare prea mari, dar reușesc și să realizeze lucruri pentru/în casă și să îș