Încălcarea prevederilor fiscale va fi sancţionată mult mai aspru, ca urmare a modificării legii evaziunii fiscale.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani fapta contribuabilului care nu reface, cu intenţie sau din culpă, documentele de evidenţă contabilă distruse, în termenul înscris în documentele de control.
De asemenea, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la şase ani refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie. Aceeaşi pedeapsă este prevăzută şi pentru împiedicarea, sub orice formă, a inspectorilor de a intra în sedii, incinte sau pe terenuri, cu scopul efectuării verificărilor financiare, fiscale sau vamale. Contribuabilii pot fi pedepsiţi pentru fapte de evaziune fiscală şi în cazul în care ascund bunurile sau sursa impozabilă, când omit în tot sau în parte evidenţierea în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau veniturile realizate. De asemenea, evaziune este considerată şi încărcarea în actele contabile cu cheltuieli fictive. Nu vor scăpa de sancţiuni nici cei care distrug actele contabile, memoriile aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor.
Încălcarea prevederilor fiscale va fi sancţionată mult mai aspru, ca urmare a modificării legii evaziunii fiscale.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani fapta contribuabilului care nu reface, cu intenţie sau din culpă, documentele de evidenţă contabilă di