Primăvara este momentul ideal să-ţi detoxifici organismul şi să-ţi recapeţi silueta mult visată! În cazul în care nu ştii de unde să începi, îţi oferim câteva sfaturi care nu dau greş. Iată ce alimente ar trebui să incluzi în dieta de primăvară, ca să fii frumoasă şi sănătoasă!
Spanacul - excelentă sursă de fibre
Această plantă este o sursă importantă de elemente nutritive, printre care se numără vitamina C, fierul, fibrele, betacarotenul şi calciul. Studiile arată că un consum moderat, dar constant, de spanac menţine în limite normale nivelul glicemiei, previne constipaţia, protejează organismul de simptomele neplăcute ale osteoporozei şi combate afecţiunile dentare. În plus, spanacul luptă împotriva afecţiunilor cronice, care duc la secreţia excesivă de acid în organism.
Urzicile îţi redau tonusul!
Bogate în vitamine (A, B, C, E şi K) şi minerale (calciu, fier şi magneziu), urzicile sunt considerate un tonifiant natural, motiv pentru care este indicat să le incluzi în alimentaţie. În plus, ele ajută la reglarea tranzitului intestinal, prin stimularea digestiei, prevenind astfel constipaţia, o afecţiune des întâlnită în rândul persoanelor supraponderale şi obeze.
Loboda, puternic efect diuretic
Deoarece conţine o serie de substanţe benefice pentru organism, loboda se încadrează cu succes în categoria verdeţurilor care ajută la slăbit. Pe lângă faptul că are acţiune diuretică, aceasta acţionează ca mineralizant şi vitaminizant, ceea ce contribuie la menţinerea organismului sănătos şi la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Alte combinaţii bio pentru o talie de viespe pe clickpentrufemei.ro.