Intre reorganizare sau faliment, statul roman ar trebui sa aleaga pastrarea locurilor de munca. Prin pastrarea a 1.000 de locuri de munca, statul economiseste peste doua milioane de euro, arata o analiza efectuata de specialistii Casei de Insolventa Transilvania. Salvarea locurilor de munca este unul dintre principalele motive pentru care specialistii aleg aplicarea unui plan de reorganizare pentru companiile aflate in insolventa, fata de varianta falimentului. Prin efectul de multiplicare, salvarea unei companii cu 1000 de locuri de munca are un impact puternic asupra economiei locale, judetene sau nationale, iar, in unele industrii, un loc de munca direct asigura alte patru locuri de munca indirecte in randul furnizorilor sau clientilor, scrie Business Cover.
Nunta de tinichea, zece ani cu Bechtel. Urmeaza altii. Beneficiari ai unui contract avantajos in care daca stau castiga mai bine decat daca muncesc, americanii de la Bechtel se indupleca greu sa renegocieze contractul dupa cum vrea ministrul Infrastructurii, Dan Sova. Romanii ar putea sa mai auda ani buni de acum incolo de firma Bechtel in calitate de asa zis constructor al autostrazii Transilvania, dupa ce credeau in septembrie 2011 ca au scapat definitiv de contractul care, pana acum, le-a golit buzunarele de 1,6 miliarde de euro si le-a adus doar 50 de kilometri de autostrada, Romania libera.
Ratele oficiale de absorbtie a fondurilor alocate de CE. Romania vazuta prin prisma bugetului stabilit la Bruxelles. Romania figureaza pe ultimul loc in clasamentul ratelor de absorbtie ale fondurilor alocate si platite de Comisia Europeana, cu 20,7%, potrivit datelor oficiale puse la dispozitia cursdeguvernare.ro de Alexandra Tamasan, consultant pe fonduri europene pentru Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ), organizatia germana pentru cooperare internationala. Cele mai i