Dacă veţi consulta SITE-ul clubului FOTBAL CLUB MUNICIPAL TÂRGOVIŞTE, veţi constata că acesta are o vechime de peste 80 de ani.
De-a lungul existenţei sale, din motive obiective, clubul dâmboviţean a purtat mai multe denumiri, dar în fiecare an competiţional a evoluat în campionatul naţional, fie în divizia A, B sau C, fără întrerupere.
De aceea, reamintim celor care pun sub semnul întrebării performanţele, culorile, palmaresul şi brand-ul lui
FOTBAL CLUB MUNICIPAL TÂRGOVIŞTE, că singurul club care a fost şi este al târgoviştenilor, al dâmboviţe-nilor, având dintotdeauna sediul în TÂRGOVIŞTE (ca şi astăzi, pe B-dul UNIRII 32).
în perioada în care
F.C.M. TÂRGOVIŞTE era în proporţie de 99% desfiinţat (2004), domnul GHIORGHI
ZOTIC a sărit în ajutorul iubitorilor sportului rege şi a salvat clubul de la dispariţie, asigurându-i continuitatea pe care o are şi astăzi.
Dacă cineva pune la îndoială brand-ul şi palmaresul lui F.C.M. TÂRGOVIŞTE, în comparaţie cu CHINDIA TÂRGOVIŞTE, accept o discuţie bărbătească “pe documente”.
Este bine ştiut că la preluarea clubului, a activului şi pasivului, domnul Zotic a găsit 5-6 jucători. Pentru a continua activitatea, a fost nevoit să transfere, într-o singură zi, 15 jucători de la “APLAN” UNIVERSITATEA TÂRGOVIŞTE.
A fost nevoit să activeze doi ani cu o echipă în divizia B şi cu una în divizia C…
Pentru că situaţia impunea, iar fondul de jucători la cele două echipe era relativ mic, iar în fotbalul naţional era o penurie de fotbalişti străini, aceştia şi-au pus amprenta şi pe clubul de lângă TURNUL CHINDIEI. Aşa se face că apare ca antrenor slovenul IVO SZAS, care în decurs de un an a adus mulţi jucători străini. A început cu cei 8 nigerieni:
NOGAWA KIMTO SHI, EKEH
IKECHUKW ROBERT, EMEK-
WUE HENRY OKEY, KABIL MALIK, OLU MUYAWA, IMOH
BETHEL ONYEKACHI, NDIG