Mai straniu decât atât nu se poate. Primăria Cluj-Napoca a reautorizat recent construcţia unor blocuri, într-o zonă de case, pe care proiectantul nu şi le-a mai asumat. Proprietarii caselor „mor cu dreptatea în mână".
Primarul Emil Boc s-a angajat să nu mai aprobe proiecte de blocuri între case, dar cu toate acestea, pe str. E. Ionescu fără număr, într-o zonă de case, ar urma să apară un ansamblu de blocuri de 24 de metri înălţime. Spre disperarea proprietarilor din zonă, primăria se pregăteşte să încheie procedura de reautorizare a acestor blocuri, deşi proiectul a fost abandonat încă din 2007. Vechiul beneficiar, firma Abaris, care a intrat în insolvenţă, ar fi vândut proiectul firmei Cyane. Această firmă cere reautorizarea blocurilor fără măcar să se mai fi consultat cu firma de proiectare, Arhimar. Primăria spune că nici nu mai era nevoie de proiectant în această fază şi că legea nu spune că blocurile nu pot fi reautorizate.
Un Plan Urbanistic Zonal ce prevedea - pe strada Eugen Ionescu, fără număr - derogări de la P+2Etaje la P+10Etaje, a trecut uşor de „vigilenta" Comisie tehnică de urbanism a primăriei încă din anul 2007. Târziu s-au trezit proprietarii caselor din zonă că, în imediata lor vecinătate, avea să se construiască un ansamblu de 7 blocuri (toate cu câte 6-7 etaje şi înalte de 24 de metri) astfel că tot ce au mai putut să facă oamenii a fost să se adreseze instanţei.
Beneficiarul ansamblului de blocuri, firma Abaris Group, a apucat să sape o fundaţie, pentru că între timp piaţa imobiliară a căzut iar firma, se pare, ar fi intrat în insolvenţă. Proprietarii din zonă au considerat că se pot linişti, mai ales că expirase şi autorizaţia de construire. De curând, însă, ei au aflat că o parte dintre aceste blocuri au fost reautorizate de către Primăria Cluj-Napoca, la cererea unui cu totul alt beneficiar, firma Cyane. Oamenii din zonă