Şase primării din Gorj nu şi-au redus arieratele cu 85%, aşa cum a dispus primul ministru. Acum administraţiile locale respective nu mai pot efectua plăţi decât din bugetul propriu. Mare parte dintre ele au solicitat un împrumut la Trezorerie pentru a-şi reduce datoriile vechi şi aşteaptă soluţionarea cererii de împrumut.
Din cele 20 de milioane lei care reprezentau arieratele pe care le înregistrau autorităţile publice locale din Gorj, 17 milioane, echivalentul a 85%, trebuiau stinse până la data de 31 martie. 5% din această sumă nu a fost redusă şi reprezintă arieratele a şase primării. „Până la data de 31 martie arieratele la nivelul judeţului Gorj au fost reduse cu 16.150.000, mă refer la arieratele de la 31 ianuarie. Target-ul era de 17 milioane care reprezenta 85% din arieratele de la 31 ianurie. 850.000 lei reprezintă arieratele care nu au fost reduse şi sunt aferente unui număr de şase unităţi administrativ teritoriale respectiv, Târgu-Cărbuneşti, Arcani, Bărbăteşti, Bîlteni, Cruşeţ şi Drăguţeşti”, a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorierul şef al Trezoreriei Gorj.
Autorităţile locale din Târgu-Cărbuneşti dau asigurări că în această săptămână vor reduce arieratele. „Avem 110.000 pentru facturi emise şi neachitate pentru modernizare bază stadion, aceşti bani trebuiau să vină de la Guvern, am primit banii şi miercuri am programare să mă achit de această datorie. Altă datorie este a DSC, care atunci când s-a desfiinţat avea o datorie de 100.000, am aprobat în consiliul local ca aceste arierate să le stingem. Mai devreme nu s-a putut pentru că nu s-a aprobat bugetul local”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.
Nu pot face plăţi decât din bugetul propriu
Primăriile Arcani, Bărbăteşti, Bîlteni, Cruşeţ şi Drăguţeşti nu şi-au redus arieratele cu 85% pentru că încă aşteaptă soluţionarea cererii de împrumut prin trezoreri