Vezi
Maramuresenii amatori de produse traditionale vor avea parte la sfarsitul acestei saptamani de trei zile de festival, in care va fi promovata carnea de porc Mangalita si Bazna. „Festivalul Mangalita” va avea loc in perioada 12-14 aprilie si va cuprinde o serie ampla de expozitii si seminarii in care vizitatorii vor afla care sunt avantajele acestei carni, precum si care este secretul gustului deosebit pe care aceasta il are.
Potrivit producatorului Ioan Tataran, organizatorul acestui festival si crescator de porci Mangalita, evenimentul este unic la nivel national. Manifestarea va consta intr-o sesiune de comunicari pe teme de agricultura, concursuri gastronomice, degustari de produse traditionale si o expozitie, toate avand ca principala tema porcul din rasa Mangalita. Evenimentul va debuta vineri, 12 aprilie, de la ora 9.00 si va avea loc in parcarea unui hipermarket din Baia Mare, aflat pe bulevardul Bucuresti.
" Vom avea 10 boxe cu porci Mangalita si Bazna si vom avea totodata produse traditionale din Mangalita si Bazna . Sunt mai multi producatori, inclusiv Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Agricola Turda va veni cu un stand la expozitie pentru ca ei au fost care au mentinut un nucleu Mangalita si Bazna in Maramures", a declarat Ioan Tataran.
Pentru a atrage interesul vizitatorilor, producatorii si bucatarii prezenti la eveniment vor face demonstratii de preparare a frigaruilor , carnatilor sau a gulasului, toate avand la baza carnea de porc Mangalita.
„In primul rand vom avea expozitia de porci Mangalita si Bazna, va avea loc o expozitie din produse culinare din carne de porc Mangalita, vom mai avea un targ in care vom expune produse traditionale si ecologice realizate de membrii asociatiei noastre precum si colegi din judetele invecinate. Totodata, va mai fi un targ de produse mestesugaresti, iar vi