Fenomenul vânzării medicamentelor pe internet ia amploare. Medicii spun că cei care cumpără medicamente sau tratamente pentru slăbit se expun unor riscuri foarte mari.
În ultima perioadă, fenomenul vânzării de medicamente prin intermediul internetului a căpătat o amploare îngrijorătoare. Tot mai mulți români, în loc să meargă la un medic de specialitate sau să-și cumpere medicamente de la farmacie, preferă varianta cumpărăturilor online, atrași și de prețurile mult mai mici față de farmacii. Vânzările pe internet au crescut mai ales în ceea ce privește suplimentele alimentare și pastilele de slăbit. Medicii nu recomandă, însă, ca acestea să fie achiziționate de pe internet, pentru că nu prezintă nicio siguranță și sunt recomandate de persoane fără studii în domeniu.
“Personal, eu nu aș recomanda cumpărarea unor medicamente de pe internet. Din ceea ce am văzut până acum, cele mai căutate sunt suplimentele alimentare și pastilele de slăbit. Din păcate, multe dintre acestea conțin substanțe interzise de Uniunea Europeană. Mai mult, ele sunt recomandate de persoane care nu au minime cunoștințe de fiziologie și anatomie umană. Aceste produse pot face mult rău, iar cei care se îmbolnăvesc după ce iau astfel de pastile și ajung la doctor ascund faptul că au cumpărat medicamente de pe internet”, a apreciat medicul Letiția Damoc, managerul Serviciului Județean de Ambulanță.
“În ceea ce privește medicamentele cumpărate de pe internet, nu există nicio siguranță pentru cumpărător că va primi ceea ce a cumpărat, că respectivul medicament conține substanța înscrisă în prospect ori că are și prospect. Cele mai expuse la astfel de cumpărături online sunt tinerele care vor să slăbească și consultă diferite forumuri cu rețete și tratamente. Din păcate, acestea pot fi foarte riscante pentru sănătate, iar acest lucru nu ar trebui ascuns în fața medicilor,