"Ideea noastră a fost să refacem cu mijloacele teatrului o lume pe care copiii de azi nu au cunoscut-o, iar adulţii au uitat-o”, spune directorul artistic al teatrului de copii.
Teatrul “Luceafărul” a pus în scenă o variantă inedită a cunoscutei poveşti „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă. Spectacolul poate fi vizionat, în premieră, joi, de la ora 18:30, în sala mică a instituţiei, ce are o capacitate de numai 100 de locuri. În timp ce copiii vor avea prilejul să descopere o lume pe care nu au cunoscut-o, adulţii vor revedea o lume pe care au uitat-o: cea a satului românesc de odinioară. Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate cu 4 lei.
Cea mai recentă premieră a Teatrului „Luceafărul”, „Capra cu trei iezi”, reprezintă o versiune care recreează în scenă lumea satului arhaic, pornind de la picturile naive ale artistului Gheorghe Ciobanu. Dramatizarea după cea mai populară poveste a lui Ion Creangă îi aparţine lui Ion Agachi, iar regia, maestrului Ion Ciubotaru. „Ineditul acestui spectacol vine din faptul că am pornit, pe de o parte, de la povestea scrisă de Ion Creangă, iar pe de altă parte, de la universul plastic din lucrările de pictură naivă ale lui Gheorghe Ciobanu. Îl cunosc pe acest artist de câţiva ani, îi admir creaţiile şi m-am gindit că ar fi potrivite pentru un asemenea proiect. Regizorul Ion Ciubotaru a îmbrăţişat ideea, a dezvoltat-o şi am făcut noua producţie. L-am convins pe Gheorghe Ciobanu să ne dea acordul pentru a folosi secvenţe din tablourile lui pentru pictura decorurilor. Tot ce apare pictură la partea de decor este reproducere din picturile lui (mai puţin interiorul casei Caprei, partea centrală, care este în spiritul lucrărilor lui.) Gheorghe Ciobanu a fost foarte încântat de propunerea mea şi a acceptat să-i folosim picturile pentru plastica spectacolului. În completare, facem o expoziţie cu 40 din tablouril