După scandalurile din consiliile locale Pogoanele şi Calvini, Valea Râmnicului este scena unor neînţelegeri între aliaţi. Motivul este cam acelaşi, şi anume că, după alegeri, în miniparlamentul local a existat un blocaj administrativ care a împiedicat conlucrarea.
La Valea Râmnicului, mai mulţi consilieri PSD nu se pot înţelege nici în ruptul capului cu ceilalţi membri ai Consiliului, pentru că, spun ei, nu vor să înţeleagă că doi dintre aleşi, unul PDL şi unul PRM, trebuie să părăsească deliberativul local pentru că au pierdut susţinerea partidelor pe listele cărora au candidat. În lunile februarie şi martie, nu s-a votat vreo hotărâre de consiliu din lipsă de cvorum. Nici şedinţa din aprilie, care a avut loc luni, nu s-ar fi ţinut legal.
Cum au stat, de fapt, lucrurile? În urma alegerilor locale din anul 2012 s-a constituit Consiliul Local format din 15 persoane: şase consilieri locali PSD - 40%, patru consilieri locali PNL - 26,7%, trei consilieri locali PDL - 20%, un consilier local PP-DD - 6,6% şi un consilier local PRM - 6,6%. Ca urmare a alegerilor parlamentare, viceprimarul PDL a fost exclus din partid, pentru că şi-ar fi neglijat formaţiunea pe care o reprezenta. La fel şi consilierul PRM. Consilierii PDL şi unul de la PDL au votat pentru excluderea consilierilor respectivi din CL. Nu acelaşi vot a fost dat de cei ai PNL, doi de la PDL şi cei de la PP-DD şi PRM, dar şi de primarul localităţii, care nu doreşte, se pare, un alt viceprimar. Primii spun că, potrivit Legii 215/2001 şi Legii 393/2004, cei doi excluşi îşi încetează de drept mandatul.
Un reprezentant al Prefecturii a asistat luni la şedinţa de Consiliu unde unul dintre consilierii PSD a prezentat o adresă din partea Direcţiei de Contencios Administrativ a Prefecturii Buzău potrivit căreia Consiliul Local trebuie să ia act de încetarea mandatului consilierilor locali înainte