După două săptămâni în care una din sălile de curs din clădirea centrală a Universităţii Babeş-Bolyai a fost ocupată de studenţi, nemulţumiţi că nu li s-a interzis proiecţia unui film documentar, aceştia au renunţat, marţi, la proteste. Studenţii au declarat că nu vor mai dormi în incinta Universităţii şi au trimis mai multe revendicări atât Ministerului Educaţiei, cât şi Senatului UBB.
“După două săptămâni, deşi ocupaţia UBB-ului se încheie, practic, nu vom mai dormi aici, în incinta Universităţii, programul de dezbateri şi discuţii se va prelungi în continuare în sala Nicolae Iorga după ora 20.00, va trebui să ne facem un program şi să ne alegem o zi când vom fi prezenţi acolo. Între timp, povestea s-a descentralizat, aseară la Facultatea de Sociologie a avut loc prima dezbatere pe aceleaşi teme. Se vorbeşte despre asemenea dezbateri şi la Facultatea de Teatru, deci cumva, nu se pierde ceva ci pur şi simplu dezbaterile se mută la alte facultăţi sau îşi răresc frecvenţa. Din moment ce treaba cu dezbaterile este una încheiată, nici lista de revendicări pe care o avem nu este una completă, ci pur şi simplu înglobează deciziile la care am ajuns după ocupare. Aceste revendicări nu acoperă toae subiectele pe care le-am discutat. Este o listă deschisă”, a declarat Alexandru Boguş, unul dintre delegaţii protestatarilor.
Citeşte şi:
Studenţii şi profesorii de la UBB cer reluarea cursurilor în amfiteatrul Nicolae Iorga
Vicepreşedintele OSUBB Cluj: Iniţiativa celor 30 de colegi pentru dezbateri este lăudabilă, nu şi modul de acţiune
Printre revendicările adresate Ministerului Educaţiei se numără introducerea calităţii vieţii studenţilor printre criterile conform cărora se face ierarhizarea universităţilor, pentru că această ierarhizare influenţează direct finanţarea pe care universitatea o primeşte, obligativit