* timp de doi ani, spectacolele "Olimpiadei de improvizaţie" au încântat elevii şi profesorii
Emoţii mari şi lacrimi la finalul proiectului "Olimpiada de improvizaţie", coordonat de actorul şi improvizatorul Dragoş Muscalu, la Brăila, timp de doi ani.
Totul a început în 2011, cu o selecţie de liceeni interesaţi de arta improvizaţiei. Cei 12 copii aleşi iniţial au prezentat după numai câteva luni un spectacol de improvizaţie apreciat de sute de alţi elevi-spectatori, pentru că distracţia era cuvântul de ordine, pe scenă, dar şi în sală. În aceşti ani s-au susţinut mai multe spectacole, unii copii au terminat liceul şi au plecat la facultate, iar în locul lor au venit alţii. Cu ei, Dragoş Muscalu a realizat un foarte reuşit spectacol de rămas bun al proiectului "Olimpiada de improvizaţie" duminică seara, în Sala Studio, arhiplină, ca de fiecare dată. Iniţial, antrenor muzical a fost Marian Hâncu, însă după câteva spectacole antrenori au devenit tinerii muzicieni Alex Muşat şi Silviu Paraschiv, elevi ai Liceului de Artă. Spectacolul de adio a demonstrat că proiectul şi-a atins ţinta, că tinerii au devenit mai creativi, şi-au dezvoltat imaginaţia, au devenit mai flexibili în gândire şi în exprimare, şi-au sporit capacitatea de adaptare şi de ascultare, au dobândit spontaneitate şi au învăţat să-şi asume riscuri.
Spectacolul a avut 14 momente, pe care spectatorii consecvenţi le cunoşteau, dar improvizaţia a adus ceva nou. S-a început cu "Poveste în patru cu huiduieli" - dacă unul dintre protagonişti greşea era dat afară de public cu huiduieli şi s-a continuat cu proba de zapping, "Expertul şi traducătorul", Poveste într-un studio TV - în care personaj principal a fost un cangur înscris la o probă olimpică de schi, Radio show. După ce prima echipă a trecut prin toate probele amintite, s-a făcut o pauză muzicală în care Ramona, eleva Li