La Dramatic s-a pus în scenă o mare piesă - ea se numeşte „reabilitarea şi modernizarea teatrului”, în proporţie de 100%.
Acesta este şi motivul pentru care spectacolele de pe scena mare au fost mutate la Operă, însă artiştii încă mai fac unele repetiţii la Dramatic, printre muncitori, vopsele, cuie şi praf.
Lucrările la reabilitarea Teatrului au început în 2008, când au fost schimbate în totalitate instalaţiile. Apoi s-a trecut la exterior, s-au refăcut acoperişul şi terasele. Acum a venit rândul ca muncitorii să lucreze la interior.
„Acum ne-am apucat de interiorul sălii, pe care o vom schimba în totalitate, începând de la mochetă, scaune, mobilier, pereţi, tavanul şi aproape toată clădirea. Va fi cu totul şi cu totul altfel, în proporţie de 100%. Dacă o să mai facem rost de buget în plus, o să umblăm şi la echipamentele, instalaţiile de la scenă, care trebuie modernizate sau înlocuite în totalitate”, a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului.
„În primul rând, este vorba despre acustica sălii, care trebuie modificată pentru că în momentul acesta nu este o acustică bună pentru o sala de spectacol. Al doilea aspect este legat de confortul spectatorilor. De aceea, împreună cu proiectantul, am făcut în aşa fel încât, chiar dacă reducem numărul de scaune, să asigurăm un confort sporit pentru spectatori prin forma şi dimensiunea fotoliului, în primul rând, şi, în al doilea rând, prin mărirea distanţei dintre scaune şi regândirea culoarelor de acces pe fiecare rând”, a spus Cecilia Doiciu, director Relaţii externe, cultura şi evenimente din Primăria Braşov.
„Pentru cei care joacă pe această scenă este capital că se face această renovare şi această investiţie, pentru că nu s-au făcut de mult timp. Ele ar fi trebuit să se fi făcut în urmă cu 20 de ani”, ne-a spus Mariana Hudişteanu, contabil şef Teatrul Sică Alexandrescu.
Reabilitare