Moartea baronesei a stârnit un val de bucurie în rândul a sute de simpatizanţi ai Partidului Laburist, care au ieşit în stradă pentru a sărbători evenimentul.
Cartierul multietnic Brixton, din Londra, s-a transformat în scena unei mari petreceri, câteva sute de englezi sosind cu sticle de şampanie şi pancarte pe care se puteau citi mesaje ca “Bucuraţi-vă, Thatcher a murit!” sau “Călătorie sprâncenată!”. „Sunt aici pentru a le aminti tinerilor pagubele pe care Thatcher le-a produs societăţii. Eu vin din nord, unde nu era de muncă. Acolo, industria a dispărut rapid, iar politica sa a făcut-o să dispară şi mai rapid”, a declarat unul dintre participanţi. Scene similare au avut loc şi în oraşele Glasgow, Liverpool, Newcastle sau Manchester, unde moartea lui Margaret Thatcher a fost „jelită” prin dans şi voie bună. „Nu despre moartea lui Thatcher este vorba neapărat, ci despre ceea ce a făcut, despre politica pe care a dus-o în această ţară... Ea nu a făcut nimic pentru a-i ajuta pe săracii din această ţară, dar noi avem o memorie bună. Nici unul nu a uitat”, subliniază un alt „fan” al “Doamnei de Fier”. Spre seară însă, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată. Petrecerile au degenerat într-un haos total, mai multe magazine şi maşini fiind vandalizate de manifestanţii anti-Thatcher.
17 aprilie este data la care vor avea loc funeraliile lui Margaret Thatcher, la Catedrala Saint Paul.
Moartea baronesei a stârnit un val de bucurie în rândul a sute de simpatizanţi ai Partidului Laburist, care au ieşit în stradă pentru a sărbători evenimentul.
Cartierul multietnic Brixton, din Londra, s-a transformat în scena unei mari petreceri, câteva sute de englezi sosind cu sticle de şampanie şi pancarte pe care se puteau citi mesaje ca “Bucuraţi-vă