Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca are 2.000 de studenţi străini. Mulţi provin din ţări precum
Franţa ori Suedia.
Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj a reuşit să intre în elita mondială. Facultatea a primit „label CIDMEF”, unul dintre cele mai presigioase calificative acordate la nivel mondial. CIDMEF este Conferinţa Internaţională a Decanilor facultăţilor de Medicină de Expresie Francofonă.
De asemenea, facultatea clujeană a fost evaluată şi a primit calificative excelente şi din partea Universităţii din Viena, din partea Asociaţiei Europene a Universităţilor şi din partea autorităţilor române, a anunţat decanul Anca Buzoianu. Facultatea de Medicină din Cluj este tot mai cunoscută la nivel internaţional, iar în prezent are peste 2.000 de studenţi. Mulţi dintre ei provin din ţări occidentale, precum Franţa ori Suedia, pentru că aceşti studenţi sunt atraşi de nivelul mult mai scăzut al taxelor percepute în România, dar şi de faptul că diplomele de medic le sunt recunoscute la nivel mondial.
Strategie de succes
Rezultatele reprezintă, practic, un răspuns inteligent al facultăţii clujene la o serie de articole critice, apărute în presa franceză. Acestea sugerau că numărul mare de studenţi francezi ar fi consecinţa faptului că facultatea clujeană ar fi o „fabrică de diplome”, unde reuşesc să promoveze şi cei mai slabi studenţi. Acum, aceste evaluări şi calificative, venite chiar din partea unor organizaţii francofone, demonstrează că articolele cu pricina au fost mai degrabă nişte calomnii decât nişte investigaţii jurnalistice serioase, spune expertul în comunicare publică Eugen Albu.
„CIDMEF este un organism care are impact şi recunoaştere la nivel mondial. Prin urmare, această strategie pe care universitatea a ales-o este una şi inteligentă şi de necontestat. Este o validare,