În urma discuțiilor de marţi, 8 aprilie, la Bucureşti, în prezenţa reprezentanţilor oficiali ai judeţului Sibiu, referitoare la mutarea sediilor Transgaz şi Romgaz de la Mediaş în capitală, Prefectura Sibiu anunţă că sediile celor două companii vor rămâne la Mediaş, iar în Bucureşti vor funcţiona activităţile de strategie, relaţii instituţionale şi relaţii internaţionale, organizate în cadrul unor sedii secundare.
Potrivit aceleiaşi surse, ”aceste măsuri nu vor implica disponibilizări sau restructurări de personal la cele două companii, conducerile societăţilor funcţionând la sediile sociale”. În plus, ”cele două societăţi sunt considerate de interes naţional şi vor rămâne în portofoliul statului roman”.
Măsurile concrete ce se vor lua, atribuţii, competenţele şi structurile de personal vor fi stabilite de către organele de conducere competente, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) şi Consiliul de Administraţie (CA).
În ceea ce priveşte calendarul de privatizare, a fost abordată viitoare listare a Romgaz, în toamna acestui an, părţile exprimandu-şi încrederea că procedura de listare a Transgaz, lansată săptămâna trecută, va oferi un semnal pozitiv pentru viitoarele acţiuni de acest tip.
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, s-a întâlnit astăzi, 9 aprilie, cu prefectul de Sibiu,Ovidiu Sitterli, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Constantin Luca, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Gaz – România, Eugen Luha, Cătălin Muşoi şi reprezentanţii sindicatelor Transgaz, Horia Dăian, şi Romgaz, Alexandru Dâmbean.
Agenda discuţiilor a inclus procesul de privatizare, strategia de creştere a companiilor prin valorificarea oportunităţilor de dezvoltare la nivel regional, necesitatea adecvării strategiilor de dezvoltare în acord cu realităţile socio-economice și îngrijorarea exprimată