În a treia Săptămâna din Postul Mare, pe 7 aprilie, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” din Coslogeni.
Din soborul slujitorilor au făcut parte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, exarhul mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, preacuvioşi părinţi stareţi, preacucernicul părinte consilier Daniel Enaşcu, preacucernicul părinte Protopop de Călăraşi, Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi.
Cu această ocazie a fost hirotonit tânărul teolog Ioan Germin Popa, care va păstori credincioşii parohiei Gârbovi II, din protopopiatul Urziceni. După slujbă, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a făcut vizite pastorale parohiilor aflate în vecinătatea mănăstirii Coslogeni, îndemnând preoţii slujitori să se implice cu responsabilitate în activitatea pastoral misionară, cultural-administrativă şi socială în comunităţile parohiale pe care le păstoresc.
Crucea făcătoare de minuni
Slujba oficiată de presfinţitul Vincenţiu a avut loc la mănăstirea Crucea de leac. Schitul se află pe DN 3B Călăraşi-Feteşti, la kilometrul 14. Numele mănăstirii vine de la o veche cruce din piatră numită Crucea de Leac. Cu timpul, s-a zvonit că e făcătoare de minuni. Chiar în inscripţia ei se spune că este o cruce „sfântă şi de viaţă făcătoare“.
Rugăciuni de două secole şi jumătate
Din 1738, de pe vremea domnitorului Constantin Mavrocordat, crucea se află la intrarea în satul Coslogeni din comuna Dichiseni, Legenda spune că aceasta se afla într-un car şi urma să ajungă la Feteşti. Pe câmp însă, carul a cedat, iar crucea nu a mai putut fi urnită din loc nici măcar cu cinci perechi de boi. De două secole şi jumătate, credincioşii n-au încetat să vină să se roage în acest loc, când au aflat că un copil mut, care păzea o turmă de oi, a început să vorbească, după ce s-a atins de cruce