A crescut într-un sat din Bistriţa-Năsăud, dar a părăsit ţara pentru o viaţă mai bună. După ani buni între străini, Camelia Rusu a reuşit să-şi deschidă un restaurant în inima Londrei, cu care a deschis apetitul englezilor pentru mâncarea românească. La nici un an de la inaugurare, eforturile Cameliei au fost răsplătite cu titulatura de cel mai popular antreprenor român din UK.
Camelia Rusu s-a născut în Beclean şi a copilărit în Şieu Odorhei. A terminat un liceu agro-industrial în Beclean, după care şi-a încercat norocul în Dâmboviţa, unde a lucrat ca ospătar, iar mai apoi, în urma unei specializări făcute la Bucureşti, a ajuns să lucreze şi ca bucătar.
S-a hotărât să-şi urmeze mătuşa în Spania, pentru o viaţă mai bună, unde a lucrat ca menajeră în casele „señorelor”. Tot în Spania şi-a întâlnit jumătatea, un ieşean care avea în plan să se mute în Marea Britanie, atras fiind de nivelul de trai mai ridicat. Rămasă însărcinată, Camelia şi-a urmat soţul în Marea Britanie, unde a muncit ca bucătăreasă pentru două restaurante româneşti.
După patru ani de muncă şi agoniseală în Regat şi-a luat inima în dinţi şi şi-a deschis propriul restaurant, sprijinită, culmea, chiar de proprietara localului unde a lucrat mai bine de doi ani. Restaurantul a fost inaugurat acum aproximativ un an şi este situat în înima Londrei.
Deşi nu este deschis de mult timp, recunoaşterea deja a venit, Camelia Rusu fiind desemnată de către o companie care organizează evenimente, cel mai popular atreprenor român din Marea Britanie, fiind la concurenţă cu alţi 15 români care aveau business-uri în diferite arii de activitate.
Bistriţeanca spune că în prima fază a încercat să deschidă un restaurant în ţară, însă birocraţia şi situaţia economică din România a descurajat-o, aşa că s-a orientat spre tărâmul care a adoptat-o.
Meni