A intrat în politică în urmă cu cinci ani, alegând să facă parte din PDL, atunci când organizaţia judeţeană era pe val. Bucurându-se de sprijinul partidului, în 2008 a câştigat funcţia de primar al unei localităţi rurale, acolo unde tatăl său făcea manevre cu bunurile oamenilor provenind din fostul CAP. Este vorba de primarul comunei Studina, Marian Vasile, despre care nu se poate afirma că iubeşte mai mult politica decât afacerile sau invers. Le iubeşte pe amândouă deopotrivă, pentru că ambele converg la prosperitate. Iată de ce este atât de supărat că, luna trecută, partidul i-a retras sprijinul politic.
Exclus, luna trecută, din PDL pentru motive de ordin intern, primarul comunei Studina a pozat când în victimă nevinovată, când în erou cu trecut ireproşabil pe la câteva televiziuni locale. Poziţia publică adoptată zgomotos şi insistent ne-a atras şi nouă atenţia, aşa că ne-am aplecat puţin asupra persoanei domnului primar, căutând referinţe care să-i susţină declaraţiile din care nu lipsesc aluziile la calităţi precum cinstea, sinceritatea, buna intenţie etc. Iată ce am descoperit.
Una dintre cele mai importante investiţii derulate în ultimii ani în Studina a fost introducerea sistemului de alimentare cu apă, lucrare începută înainte de preluarea funcţiei de primar al comunei de către Marian Vasile şi finalizată în primăvara lui 2011. Contractul, în valoare totală de peste 2,8 milioane de lei, fusese atribuit, la 18 februarie 2008, firmei SC Oltana-Montaj SA din Craiova. Societatea nu a fost însă pe placul noului primar care, imediat după câştigarea alegerilor din 2008, invocând faptul că firma nu a respectat calendarul lucrărilor, organizează o altă licitaţie câştigată de SC Consrep Construct SRL, aparţinând omului de afaceri Laurenţiu Păunescu, şeful lojei masonice „Romanaţi”. „Întâmplător”, SC Consrep Construct SRL face parte din cercul partene