Florin Cioabă a fost ales, ieri, președintele romilor din întreaga lume. În timpul Congresului de la Sibiu, acesta a promis introducerea „taxei Robin Hood” și „locuri de muncă serioase”
Regele Cioabă a devenit un „monarh” de talie mondială, fiind ales preşedintele Organizaţiei Internaţionale a Romilor, pentru următorii patru ani. Va avea în subordine chiar şi o dublă nominalizată la premiile Nobel.
A fost urcat „în scaun” cu 22 din 28 de voturi, fiecare ţară cu populaţie romă având un reprezentant la Congresul de la Sibiu. Promisiunea cea mai tentantă, care i-a asigurat alegerea detaşată, este legată, în primul rând, de introducerea legitimaţiei de rom. Printre cei care au susţinut ideea acestui proiect se numără şi europarlamentarul Elena Băsescu.
Rolul documentului ar fi identificarea mai rapidă a naţionalităţii etnicilor romi, astfel încât „ruşinea să nu mai cadă mereu pe România”. Pe legitimaţii vor fi înscrise datele de identificare ale acestora, dar şi ţara de provenienţă. Alte promisiuni au fost: „taxa Robin Hood” - adică bogaţii să-i ajute pe săraci - şi locuri de muncă serioase.
„Ce pot să zic decât că sunt foarte fericit”, a fost prima reacţie a regelui după alegeri. Alături de Florin Cioabă, pe postul de vicepreşedinte a fost aleasă cântăreaţa macedoneancă Esma Redzepova. Aceasta a fost nominalizată de două ori la premiul Nobel pentru Pace. Activitatea sa umanitară este una impresionantă: a adoptat 50 de copii şi a ajutat alte câteva sute din întreaga Europă şi nu numai. Oaspeţi "mişto" la curtea regelui Cioabă
Au îngropat securea războiului
La alegeri s-a mai pus capăt unui conflict. Autointitulat împăratul romilor, Iulian Rădulescu l-a votat pe Cioabă. „Suntem neamuri. Sora lui este nora mea. Fata lui este nora lui frate-miu", a declarat împăratul. Cioabă şi Rădulescu se certau de câţiva ani pe ranguri: de cine ascultă supu