Aparatele electrocasnice sau diversele aparate electronice care nu mai sunt de folos pentru ieseni pot fi aduse de acestia la centrele de cartier puse la dispozitia cetatenilor de catre Salubris, firma municipalitatii care se ocupa de colectarea deseurilor in oras. In momentul de fata, in Iasi exista patru astfel de centre de colectare a deseurilor de tip DEEE, in diverse zone din oras. "Depozitarea deseurilor în locuri nepermise constituie contraventie si se sanctioneaza conform legii. De asemenea, este interzisa depozitarea la punctele gospodaresti a deseurilor rezultate din constructii si demolari, acestea ridicându-se contracost în urma unei comenzi ferme", informeaza oficialii Salubris.
Cei care doresc sa scape de aparatura electronica si electrocasnica o pot face la punctele de colectare ale Salubris din: Depozitul Tomesti de luni pana vineri intre orele 7.00 – 15.30, pe Esplanada Oancea, marti intre 10.00 si 18.00, in Podu de Piatra, miercuri intre 10.00 si 18.00, Piata Pacurari, joi intre 10.00 si 18.00 si in Piata CUG, vineri intre orele 10.00 si 18.00.
Totodata, o campanie extinsa de colectare a deseurilor DEEE se va desfasura luna viitoare în judetul Iasi, campania fiind coordonata de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) si Asociatia Româna pentru Reciclare (RoRec), aici participand 37 de primarii din judetul Iasi.
Aparatele electrocasnice sau diversele aparate electronice care nu mai sunt de folos pentru ieseni pot fi aduse de acestia la centrele de cartier puse la dispozitia cetatenilor de catre Salubris, firma municipalitatii care se ocupa de colectarea deseurilor in oras. In momentul de fata, in Iasi exista patru astfel de centre de colectare a deseurilor de tip DEEE, in diverse zone din oras. "Depozitarea deseurilor în locuri nepermise constituie contraventie si se sanctioneaza conform legii. De asemenea, este interzisa depozitarea