Pentru doi elevi şi doi profesori de la Colegiul tehnic de Transporturi Iaşi, ziua de mâni le va rămâne cu siguranţă în amintiri pentru mult timp de acum încolo.
Ieşenii sunt aşteptaţi la Bruxelles pentru a testa „Trenul Europei“ în virtutea participării unităţii de educaţie la proiectul Comenius „European CNC-Network – Train for EUROPE – RELOADED“, demarat în anul 2011. În cadrul acestuia, echipa din România, împreună cu echipele din 23 de ţări participante şi 25 de instituţii, au participat la realizarea „Trenului Europei“, format din 25 de vagoane şi 4 locomotive, create pe maşini cu comandă numerică – CNC, din materiale neferoase. Garnitura foloseşte o cale ferată realizată cu ajutorul CNC, care este conectată la o hartă electronică sub formă de puzzle. Vagonul românesc a fost creat astfel încât să exemplifice stiloul, creaţie a lui Petrache Poenaru. Totodată, acesta a fost personalizat şi cu o hartă a României. Cele patru locomotive vor conduce vagoanele personalizate ale ţărilor participante, care vor aminti de oameni, gări şi regiuni, strabătând Europa. Proiectul a fost structurată pe cinci secţiuni: construcţia locomotivelor, construcţia vagoanelor, harta electronică, instrumente de învăţare, respectiv ghiduri, dicţionare, desene tehnice, chestionare, monitorizare şi expertiză.
Pentru doi elevi şi doi profesori de la Colegiul tehnic de Transporturi Iaşi, ziua de mâni le va rămâne cu siguranţă în amintiri pentru mult timp de acum încolo.
Ieşenii sunt aşteptaţi la Bruxelles pentru a testa „Trenul Europei“ în virtutea participării unităţii de educaţie la proiectul Comenius „European CNC-Network – Train for EUROPE – RELOADED“, demarat în anul 2011. În cadrul acestuia, echipa din România, împreună cu echipele din 23 de ţări participante şi 25 de instituţii, au participat la realizarea „Trenului Europei“, format din 25 de vagoane şi 4 locomotive