Nici o gospodină nu le poate şti chiar pe toate, oricât de bine ar fi învăţat de la mama sau de la bunica să aleagă alimentele, să le prepare, să le păstreze prospeţimea. Aşa că am selectat câteva situaţii de care ne lovim zi de zi şi am găsit, pentru fiecare în parte, soluţii pe cât de simple, pe atât de ingenioase. Nici o gospodină nu le poate şti chiar pe toate, oricât de bine ar fi învăţat de la mama sau de la bunica să aleagă alimentele, să le prepare, să le păstreze prospeţimea. Aşa că am selectat câteva situaţii de care ne lovim zi de zi şi am găsit, pentru fiecare în parte, soluţii pe cât de simple, pe atât de ingenioase.
Dacă trebuie să mai adaugi apă în timp ce fierbe supa, ai grijă să pui apă caldă. Apa rece tulbură supa şi încruzeşte carnea. Dacă ai uitat să aduni spuma, bate un albuş şi toarnă-l în oală: el va coagula resturile de spumă, lăsând supa perfect limpede.
Când vrei să cumperi spanac, striveşte o frunză între degete: dacă iese suc din ea înseamnă că spanacul e proaspăt. Şi alege spanac cu frunze mai mici, cele mari vor fierbe mai greu.
Cu cât e mai proaspăt oul, cu atât mai greu e să îi înlături coaja. Dar acesta nu este un motiv să optezi pentru ouă vechi! Există trucuri simple: să laşi oul într- un vas cu apă rece, timp de 10 minute. Sau să adaugi în apa de fiert câteva picături de oţet.
Ca să îţi iasă maioneza perfect, înainte de a începe să amesteci uleiul şi gălbenuşurile, ţine-le în castron, câteva zeci de minute, la temperatura camerei. Şi o linguriţă de muştar adăugată de la început ajută maioneza să se lege repede. Şi nu uita să amesteci cu lingura într-un singur sens.
Salata verde “obosită” şi frunzele moi ale cepelor verzi se înviorează dacă le cufunzi într-un vas cu apă rece, în care ai amestecat o lingură de sare.
Ca să scoţi sucul unei lămâi până la ultimul strop, ţine- o o oră în apă caldă şi abia ap