Liberalii nu sunt de acord cu impozitarea cu 10% a veniturilor bugetare mai mari de 1000 de euro, idee propusă de Victor Ponta. Opoziția PNL a fost recunoscută chiar de premier, care i-a avertizat pe aceștia că nu vrea să îi vadă că îi cer bani la rectificarea bugetară.
La finalul ședinței USL, Victor Ponta a fost întrebat dacă a discutat despre impozitarea veniturilor cu colegii săi din PNL și cum au răspuns aceștia.
"Să nu impozităm. Eu le-am zis să nu vină la rectificare să ceară niciun ban. Ne mai gândim", a precizat Victor Ponta.
Premierul și-a explicat opțiunea spunând că directorii de la Mediaș care protestează au salarii mai mari de 10.000 euro
"Poate mai reușim să luăm ceva de la ei. Pe de o parte plătim medici și profesori cu 1.200 sau 1.500 lei pe lună iar cei care au zeci de mii de euro nu ne putem atinge de ei.(...)Nu e vorba de sumă, ci de un anumit mesaj pe care eu îl consider corect. Dacă lucrezi la stat și ai o sută și ceva de milioane poate că ești foarte performant și trebuie să mergi în privat", a spus Ponta.
Invitat luni seară la România Tv, premierul Victor Ponta a afirmat că introducerea taxei de solidaritate nu afectează în niciun fel cota unică.
"Vom menține cota unică la 16% și îmi voi respecta înțelegerea cu colegii liberali. Taxa de 10% pentru salariile bugetarilor mai mari de 1.000 de euro nu schimbă cota unică," a spus Ponta ieri seară.
Ulterior și Crin Antonescu a confirmat că partidul pe care îl conduce se opune oricărei creșteri de fiscalitate sau supraimpozitări.
"PNL se opune categoric oricărei supraimpozitări sau creşteri de fiscalitate şi datorită ataşamentului său la principiul cotei unice şi mai ales pentru că unul din angajamentele majore ale USL, la care ţinem toţi în aceeaşi măsură, liberali sau social-democraţi, este acela că nu vor creşte taxele şi impozitele. Poziţiile sunt cla