După ce mai multe produse lactate au fost retrase de pe piaţă în ultima vreme, din cauza suspiciunilor de depăşire a nivelului admis de aflatoxină, laboratoarele au dat verdictul: avem produse care pot fi consumate în siguranţă în magazine, riscurile de contaminare cu aflatoxină nu există şi putem consuma fără probleme lactate.
După ce mai multe produse lactate au fost retrase de pe piaţă în ultima vreme, din cauza suspiciunilor de depăşire a nivelului admis de aflatoxină, laboratoarele au dat verdictul: avem produse care pot fi consumate în siguranţă în magazine, riscurile de contaminare cu aflatoxină nu există şi putem consuma fără probleme lactate.
Discuţiile din ultima perioadă despre laptele cu nivel crescut de aflatoxină au produs îngrijorare în ceea ce priveşte siguranţa consumului de lactate. Dar nu avem motive de nelinişte. Iată rezultatele testelor unei companii germane cu tradiţie de peste 100 de ani: “Sistemul nostru de Management al Calităţii include şi monitorizarea permanentă a nivelului de aflatoxină atât din materia primă folosită cât şi din produsele lactate finite. Monitorizarea nivelului de aflatoxină face parte din setul curent de teste pentru siguranţa alimentară practicat de Grupul Müller. Adiţional,am trimis mostre din materia primă pe care o utilizăm şi mostre din produsele finite, în laboratoare externe, independente, acreditate, pentru a verifica dacă nivelul de aflatoxină este corespunzător. Noi putem confirma că nicio mostră din materia primă sau din produsele finite nu a prezentat excedent al nivelului de aflatoxină”, a declarat i.V Dr. Bernd Brüger, Head of Central Quality Management al Grupului Müller.
Laptele, un produs important in alimentaţie
Declanşarea crizei aflatoxinei din lapte a speriat mulţi români, motiv pentru care majoritatea au evitat să mai consume produse pe bază de lapte. Specialiş