Dupa ce si-a asigurat pozitia la conducerea SIF Moldova (SIF2), Costel Ceocea spune ca in board-ul actual nu se mai poate vorbi de “tabere”. In acelasi timp, Andrei Hrebenciuc, de asemenea ales in board-ul SIF2, este fericit ca nu s-a ajuns in situatia de la SIF Muntenia (SIF4), unde luptele dintre actionari continua de aproape un an.
“Noii investitori de la SIF Moldova si-au impus punctul de vedere iar de-aici au rezultat cele cinci schimbari din Consiliul de Administratie. Si fostul board a avut performante bune; eu si Claudiu Doros am ramas probabil pentru ca am avut o notorietate mai mare in randul actionarilor”, spune Ceocea, cel care ocupa si functia de director general SIF2.
Costel Ceocea si Claudiu Doros si-au mentinut functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte, in cadrul SIF Moldova, dupa alegerile de vineri. Toti ceilalti cinci administratori au fost insa schimbati, locul acestora fiind luat de Horia Ciorcila, presedintele Banca Transilvania, Radu Hanga, presedinte BT Asset Management, Andrei Hrenebciuc, asistent universitar si fiu al deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, Catalin Iancu, presedintele OTP Asset Management si Octavian Radu, fondatorul Diverta.
Inainte de alegeri, principalele doua tabere ale actionarilor s-au coagulat in jurul Bancii Transilvania si in jurul omului de afaceri Mihai Rotaru, acesta din urma sustinandu-i pe Catalin Iancu si Andrei Hrebenciuc. Ceilalti administatori au avut spirjinul grupului BT.
“Nu vad nicio problema sa colaboram cu cei de la Banca Transilvania. Discutiile dintre cele doua grupuri au fost oarecum exagerbate in perioada alegerilor. Acum nu se poate vorbi despre o batalie. Ma asteptam ca alegerile sa fie foarte disputate si ma bucur ca totusi nu am ajuns intr-o situatie precum la SIF Muntenia”, afirma Andrei Hrebenciuc.
Intr-un interviu acordat Wall-Street.ro inaintea aleg