Cunoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, sfecla roșie are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanți.
Iată care sunt cele mai importante efecte pozitive pe care le are asupra sănătății:
1. Luptă împotriva anemiei
Sfecla roşie conţine o gamă largă de vitamine, minerale şi substanţe active. Printre acestea conţine fier, dar şi acid folic – importante în producerea de globule roşii la nivelul măduvei osoase hematogene.
2. Protejează ficatul Afecţiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roşie. Astfel ficatul gras (steatoza hepatică), ficatul obosit, ficatul leneş sau chiar în stările infecţioase precum hepatite sfecla roşie ajută la îmbunătăţirea metabolismului celular şi prelungeşte viaţa hepatocitelor (celule hepatice).
Vezi pe Doctorulzilei.ro. care sunt celelalte 5 beneficii incredibile ale sfeclei roşii.
Top 3 recomandările editorilor:
CNA bagă capul în nisip pentru PROFITUL lui Voiculescu. VIOLENȚA și VULGARITATEA lui Mircea Badea sunt ASUMATE de ANTENE pentru bani
Și-a ucis fiul, mama și 12 vecini într-o criză de nebunie declanșată după ce a rămas șomer. Victimele, printre care un bebeluș, au fost împușcate în cap | UPDATE
Panouri cu mesaje împotriva imigranţilor români și bulgari pe străzile din Londra. "Ce-i destul e destul!"
TOP 3 CELE MAI POPULARE:
Orașul cu GROPI URIAȘE. IMAGINI din locul unde oamenii se tem să vor fi înghițiți de pământ
Beneficiile SEXUALE ale unui ingredient UIMITOR. Românii au început să îl folosească. Video
Omul care a schimbar radical arhitectura secolului XX. Ideile revoluţionare ale arhitectului fără diplomă | GALERIE FOTO