Cei de la Gospodărirea Comunală, firma care se ocupă sau cel puţin, în trecut se ocupa de prinderea, sterilizarea, adăpostirea sau eutanasierea câinilor fără stăpân, spun că zilnic intervin pe străzi să prindă patrupedele. Şi totuşi oraşul este plin de astfel de câini, atât centrul, cât şi cartierele. Copiii sunt temători pentru că nu se pot apăra, zeci de persoane au fost muşcate şi totuşi încă nu se iau măsuri pentru a rezolva această problemă.
„Cele mai periculoase străzi, unde se adună mulţi câini fără stăpân, sunt Mărului, unde este fosta fabrică de cărămidă, şi Tarafului. De asemenea, sunt probleme şi în Cartierul Micălaca în zona cimitirului, în Cartierul Vlaicu, în zona Făt-Frumos şi în Cartierul Bujac. Avem şi zone unde am reuşit să-i adunăm. De exemplu, în centrul oraşului şi în pieţe”, a spus Constantin Moroşteş, şeful sectorului câini comunitari din cadrul Gospodăriei Comunale Arad.
Acesta mai afirmă că arădenii nu trebuie să lovească câinii. „Ştim că sunt periculoşi. Avem la adăpost patru de care nu ne putem apropia nici noi. Aproape zilnic, se întâmplă să fie muşcat cineva. Sunt multe cazuri când sunt muşcaţi chiar de câinii din curte”, a adăugat Constantin Moroşteş.
În momentul de faţă în adăpostul Gospodăriei Comunale sunt peste 210 de câini, capacitatea fiind de 250. „Mereu este aproape plin adăpostul, avem grijă de ei, le dăm mâncare, iar cei care sunt bolnavi sau foarte agresivi se eutanasiază”, a mai spus Constantin Moroşteş. De când a câştigat licitaţia, Gospodăria Comunală are în atribuţii şi obligaţia popularizării adopţiei şi a responsabilităţii faţă de animalele de companie, dar şi colectarea de pe domeniul public şi de la gospodăriile private a cadavrelor de animale. Şi totusi, vedem ca acest scop nu a fost atins, pentru ca oraşul e încă populat de aceste patrupede.
„Există două tipuri de solicitare de a lua câi