Nu e nevoie sa lasi painea la dospit si nici nu necesita framantare. Daca vrei sa eviti faina rafinata si aditivii de tot soiul, iata doua retete rapide de paine crocanta.
1. Paine raw cu leurda proaspata
Ingrediente
- 1 cana cu mix de seminte de floarea soarelui, susan, in, chia;
- 3-4 linguri de ulei de masline presat la rece;
- 2 linguri de pasta de ardei rosu (sau ardei proaspat tocat);
- 1 linguri de pasta de susan tahina (optional);
- 3-4 linguri de apa;
- 2 lingurite de drojdie inactiva (optional);
- boia de ardei iute;
- usturoi granulat sau proaspat, dupa gust;
- curry;
- sare de mare;
- leurda maruntita.
Se mixeaza semintele in robotul de bucatarie. Este de preferat sa lasi la inmuiat in apa semintele de floarea soarelui si cele de susan de seara pana dimineata sau macar 3-4 ore. Pune faina rezultata intr-un castron, adauga celelate ingrediente si amesteca-le bine. Ca sa tai painicile eu am pus aluatul intre doua foi de copt si l-am intins cu facaletul pana ce am obtinut grosimea dorita. Se taie usor cu un cutit, se pun la deshidratat 6 ore sau se usuca in cuptor la temperatura mica.
Integral pe eva.ro Tag-uri: paine, reteta, sanatate
Nu e nevoie sa lasi painea la dospit si nici nu necesita framantare. Daca vrei sa eviti faina rafinata si aditivii de tot soiul, iata doua retete rapide de paine crocanta.
1. Paine raw cu leurda proaspata
Ingrediente
- 1 cana cu mix de seminte de floarea soarelui, susan, in, chia;
- 3-4 linguri de ulei de masline presat la rece;
- 2 linguri de pasta de ardei rosu (sau ardei proaspat tocat);
- 1 linguri de pasta de susan tahina (optional);
- 3-4 linguri de apa;
- 2 lingurite de drojdie inactiva (optional);
- boia de ardei iute;
- usturoi granulat sau pro