Drumurile proaste au fără îndoială un vârf al dezastrului şi în judeţul Suceava. DN 18, care pleacă de la intersecţia cu DN 17, la Iacobeni, traversează comunele Ciocăneşti şi Cârlibaba şi apoi continuă mai departe spre Sighetu Marmaţiei şi Baia
Mare, este un adevărat dezastru pe raza judeţului. Practic, în judeţul Suceava DN 18 înseamnă 40 de kilometri de gropi. Nu de ieri de azi, ci de ani de zile, iar fiecare primăvară a arătat că se poate şi mai rău ca în anul anterior.
Zonă condamnată la izolare de gropi
Situaţia de pe DN 18 este cu atât mai gravă şi mai de condamnat în condiţiile în care este vorba de un drum naţional de maximă importanţă. Atât pentru că leagă Suceava de Maramureş, dar şi în condiţiile în care străbate o zonă cu mare potenţial turistic, atât pe raza judeţului, cât şi mai departe spre Maramureş.
Marea problemă a DN 18 este chiar în judeţul Suceava. Imediat după intersecţia cu DN 17, la Iacobeni, încep să apară şi gropile. Pe primii kilometri, până la intrarea în Ciocăneşti, sunt multe gropi, însă drumul este rezonabil pe lângă ceea ce urmează. Cele patru sate traversate de DN 18 pe raza judeţului, Ciocăneşti, Botoş, Valea Stânei şi Cârlibaba, sunt pur şi simplu condamnate la izolare de gropi.
Turismul în Ciocăneşti, la un pas să moară din cauza drumului
Primarul din Ciocăneşti, Radu Ciocan, spune că 2013 ar putea fi primul an în care tradiţionalul festival al păstrăvului să nu mai aibă loc. Motivul? Care altul decât drumul impracticabil. Turiştii care ar vrea să ajungă în comuna muzeu Ciocăneşti se interesează prima dată dacă s-a făcut drumul. Când li se spune că „se va face”, renunţă să mai vină în zonă.
„Starea proastă a drumului ne anulează practic turismul din zonă. Ne gândim serios dacă mai are rost să organizăm manifestările tradiţionale din Ciocăneşti. Nici nu are rost să vă spu