Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj a intrat în elita mondială a învăţământului medical în limba franceză. Conducerea Facultăţii de Medicină a cerut o evaluare din partea unor organisme internaţionale prestigioase, care să ateste acest lucru. Aceste evaluări au fost realizate de Universitatea din Viena, de Asociaţia Europeană a Universităţilor, dar şi de cel mai prestigios organism internaţional care auditează învăţământul medical francofon. Este vorba de Conferinţa Internaţională a Decanilor facultăţilor de Medicină de Expresie Francofonă - CIDMEF. Toate aceste evaluări arată calitatea deosebită a învăţământului medical clujean.
Evaluarea Conferintei Internationale a arătat că învăţământul medical clujean corespunde celor mai înalte standarde internaţionale. Membrii Consiliului de Evaluare al prestigioasei organizaţii au oferit un certificat care atestă acest fapt şi care a fost elaborat în urma unei evaluări atente, care a inclus calitatea studiilor, dotarea laboratoarelor şi a celorlalte spaţii destinate învăţământului, dar şi nivelul de pregătire al profesorilor. În ultimul deceniu, această facultate a realizat progrese remarcabile, spune preşedintele Consiliului de Evaluare al CIDMEF, profesorul Tewfik Nawar de la Universitatea Sherbrooke din Quebec, Canada.
In privinta stundetilor straini de la Cluj exista doua aspecte. Unul este politic, asupra caruia nu ne pronuntam, si apoi mai este calitatea actului de invatamant. Calitatea o judecam conform normelor noastre, fie ca e vorba despre stueenti romani, fie ca sunt straini. Pot sa va spun ca din discutiile cu studnetii de aici, fie romani, fie straini, am ajuns la concluzia ca aici este o bogatie coexistenta acestor studneti din aproape 60 de tari.
Decanul Facultăţii de Medicină din Cluj, Anca Buzoianu, spune că aceste evaluări internaţionale demonstrează faptu