Creme brulee, sau cunoscuta cremă de zahăr ars, a devenit cunoscută la începutul anilor 1700. Renumitul desert a încântat de-a lungul timpului gusturile cele mai fine şi a fost servit în cele mai prestigioase restaurante ale lumii. Deşi sună complicat, reţeta acestui desert este extrem de simplă, ea neimplicând cunoştinţe avansate în bucătărie.
Ingrediente
- 1 litru de lapte cu 3,5 grăsime
- 8 ouă
- 200 g de zahăr pentru compoziţie
- 200 g de zahăr pentru sos
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
Mod de preparare
Se pune pe foc o oală de dimensiuni medii, în care se topesc cele 200 g de zahăr pentru sos. Cu mare atenţie, se manevrează oala astfel încât pereţii acesteia să fie uniform tapetaţi cu zahărul topit. Se lasă la răcit pentru 20 de minute.
Într-un castron, se sparg cele 8 ouă, cărora li se adaugă laptele, 200g zahăr şi pliculeţele de zahăr vanilat. Cu ajutorul unui tel se amestecă foarte bine ingredientele, după care compoziţia se deşartă în oala tapetată cu zahăr. Se bagă la cuptor, la o temperatură de 180 de grade, pentru 35 - 40 de minute.
Crema de zahăr ars se serveşte rece, împreună cu sosul rezultat în urma zahărului topit.
Creme brulee, sau cunoscuta cremă de zahăr ars, a devenit cunoscută la începutul anilor 1700. Renumitul desert a încântat de-a lungul timpului gusturile cele mai fine şi a fost servit în cele mai prestigioase restaurante ale lumii. Deşi sună complicat, reţeta acestui desert este extrem de simplă, ea neimplicând cunoştinţe avansate în bucătărie.
Ingrediente
- 1 litru de lapte cu 3,5 grăsime
- 8 ouă
- 200 g de zahăr pentru compoziţie
- 200 g de zahăr pentru sos
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
Mod de preparare
Se p