Rugby-ul, un sport de golani practicat de domni, şi-a găsit corespondenţă şi în rândul persoanelor de sex feminin. Una dintre sportivele vrâncene care s-a îndrăgostit de rugby şi a urmat o carieră în acest sport este Alina Diniţă. A intrat în lumea sportului de la vârsta de 13 ani, când a început să joace handbal la Şcoala Generală „Alexandru Vlahuţă“ din Gugeşti, sub îndrumarea profesorului Dorin Chertif.
Odată cu începerea clasei a VIII-a, a activat la echipa LPS Iolanda Balaş Sotter din Buzău, iar în februarie 2010 s-a transferat la LPS Focşani. „Pasiunea mea pentru handbal era foarte mare, îmi doream să evoluez foarte mult, însă colectivul din care făceam parte nu mi-a permis acest lucru, iar pe parcursul timpului dezamăgirea pentru handbal creştea, însă niciodată nu am încetat să iubesc acest sport. În urma unei provocări propuse de domnul Ion Viorel, de a ajuta echipa de rugby în 7 feminin a Focşaniului din cadrul ONSŞ-ului, am început să am contact cu lumea rugbyului. Primul antrenament a fost extraordinar, felul în care domnul antrenor îmi explica tainele acestui sport m-a atras şi mai mult şi m-a făcut ca uşor, uşor să renunţ la handbal. Pentru a putea face performanţă în acest sport am fost transferată la echipa clubului Universitar Agronomia Bucureşti (USAMV)“, spune Alina Diniţă.
În scurt timp sportiva a fost selectată în lotul naţional de rugby 7 feminin senioare, care este format din jucătoare din toată ţara. „Deşi în campionatul intern suntem adversare, când jucăm pentru echipa naţională suntem una pentru toate şi toate pentru una. Obiectivul lotului în acest an este de a se califica în prima grupă va-lorică la nivel european, momentan fiind în a doua grupă. Pentru acest lucru ne pregătim intens la stagii şi participăm la turnee internaţionale. Primul turneu internaţional din acest an l-am avut în perioada 28 martie - 1 aprilie, unde am