Este un lucru bine ştiut de pescarii profesionişti că primăvara, când crapul începe să se dezmorţească, este mai bine să folosim arome de carne. Aşa că, fir întins şi la mai mare! Este un lucru bine ştiut de pescarii profesionişti că primăvara, când crapul începe să se dezmorţească, este mai bine să folosim arome de carne. Aşa că, fir întins şi la mai mare!
Crapul vine după iarna geroasă şi are nevoie de multe proteine pentru a-şi împrospăta forţele. Sunt şi numeroşi pescari însă care sunt de părere că, dimpotrivă, ar fi mai bine să pescuim cu arome de fructe, pentru că apa este încă rece şi crapul nu poate asimila decât nade uşoare.
Ca să împăcăm şi capra, şi varza, noi am pescuit, sâmbăta trecută, pe balta Sebi-Lazăr din Alexandria, unde temperatura apei n-a crescut mai mult de 12 grade, cu un boiles pe bază de carne, dipuit în prealabil, şi un pop-up fluo cu aromă de ananas. N-am prins decât patru crapi în cele 10 ore petrecute pe baltă, însă captura zilei a venit pe la prânz, când am pus pe saltea un “românesc” de 12 kilograme. Acesta şi încă unul au venit pe combinaţia boilies - pop-up, iar ceilalţi doi, mai mici (5, respectiv 6 kg), i-am prins la porumb artificial cu aromă de ananas (două boabe, roşu şi galben).